svar på fråga!Jag har en fråga!! vill verkligen ha svar för att jag har panik nu. Jag hade sex med en kille för cirka en vecka sedan. han är den andra jag har sex med så jag är inte så erfaren.. nu börjar jag få utslag som kliar, eller det är inte utslag utan den är rött och svullet men det kliar sjukt mycket och jag vet inte vad jag ska göra!! vågar inte gå till gynekologen och jag vill inte att mina föräldrar ska få reda på att jag har haft sex.. hjääälp!
tack på förhand / Jessica

Svar:
du kan ha fått en svamp infektion, det låter som det. Svamp infektionen har ingenting med sex att göra egentligen och det är absoult ingenting som är farligt alls men det är väldigt obehagligt! Du kan ha fått det på grund av massor av olika saker t ex intim rakning eller i samband med en pencillin kur. 3 av 4 kvinnor får någon gång under sitt liv en svampinfektion och en del kvinnor får det mer ofta.
Vad ska du göra?- du kan lägga på lite natrurell yoghurt för att stoppa klianded. det kan ju oxå vara tillfällig klåda för att du inte är van vid killens bakterier, vissa människor "tål" inte varandra första gången. men du bör avvakta och fortsätter det eller inte är bättre till imorgon så bör du uppsöka läkare för säkerhets skull om de skulle vara något annat och om du absolut inte vill göra det så finns det receptfria mediciner mot svamp på apoteket, pevaryl t ex. Då går det över efter högst 3 dagar. Det är absolut ingenting farligt och det är jätte vanligt så du behöver inte oroa dig!
Hoppas det var till någon hjälp!

Tack för frågan! :)

För att varna lite om konsekvenser!Det här kanske är ett mycket ointressant inlägg men kanske även mycket lärorikt för er som inte vet detta eller för er som är/har blivit utsatta! Som vanligt, kan ni alltid ställa frågor kring ämnet! lämnar ingen fråga obesvarad!

Okeej .. till att börja med!

1.Till tjejer: ha aldrig sex om du inte är våt! Detta kan leda till sprickor i underlivet vilket jag kan lova inte är skönt!
2. Ha aldrig sex om du har ont där nere, gäller både killar och tjejer, detta leder till att du får ännu ondare!
3. Använd alltid kondom om du inte är 100% säker på att din partner inte har någon könssjukdom, det räcker inte med att din partner har testat sig mot klamydia och säger att hon/han är frisk. Det finns många olika könssjukdomar! lita aldrig på oskyddat sex!
4. Använd alltid kondom om du inte är skyddad av annat preventivmedel eller inte vill ha barn! det är lätt hänt att man blir gravid, även i avbrutet samlag!

ett tankesätt som är vanligt bland tjejer!
hmm .. nu har jag haft oskyddat sex, tänk om jag e gravid :O panik panik panik, ... efter ett tag kommer man in i nästa fas, jag är säkert inte gravid, om jag är det så får jag väll göra abort .. sen testar man säg och vi säger att man inte är gravid, då tänker man såhär: om jag inte blev gravid förra gången så blir jag nog inte det nu heller och så fortsätter man med oskyddat sex och tillslut är man gravid!
Det är oxå vanligt att tänka: shit är jag gravid eller inte ?? okej om jag är det så kan jag ha hur mycket sex som hälst för man kan ju inte bli dubbel gravid och då är de som de är, och är jag inte de så blir jag nog inte de heller!

TÄNK INTE SÅ! för tillslut blir man gravid!

vi börjar om, sex sex sex kärlekSom ni kanske lagt märke till har jag slutat skriva i den här bloggen, har inte skrivit något på 3 månader förutom igår men när jag kollar på statistisken ser jag att jag ändå haft skapligt mycket läsare under den tiden vilket måste betyda att bloggen intresserar er läsare! och det är skitkul faktiskt.
Därför kommer jag att börja skriva igen med jämna mellanrum och självklart så kommer jag att besvara alla era frågor! Bloggen heter sexbloggen eftersom den handlar mycket om sex men i vissa fall kan sex även handla om kärlek så ni får gärna fråga frågor kring kärlek oxå!

Jag dömer ingen. och absolut alla är välkommna att fråga vad som hälst! Ni kan vara anonyma om så önskar!


Svar på fråga!

hej. jag har varit tillsammans med min pojkvän i 7 månader och för 2 år sedan förlorade jag min oskuld men jag tycker inte att det räknas för det gick väldigt snabbt.. Nu är de så att min kille vill ha sex med mig, men jag vågar inte. Jag vill det men är rädd för att få ont denna gången med och kanske börja blöda igen kan det hända?Svar: Hejsan! Du ska aldrig behöva känna dig obekväm i en sexuell situation, men självklart känns det lite pirrigt när man inte är erfaren. Om du verkligen vill ha sex med din pojkvän och det inte är något annat som hindrar dig än det faktum att du är nervös så tycker jag i alla fall att ni ska göra ett försök. Be honom vara försiktig och förklara att du är nervös. Om du inte kan berätta för honom hur du känner så kanske det inte är meningen att ni ska vara med varandra.

Lycka till!RSS 2.0