svar på fråga!Jag har en fråga!! vill verkligen ha svar för att jag har panik nu. Jag hade sex med en kille för cirka en vecka sedan. han är den andra jag har sex med så jag är inte så erfaren.. nu börjar jag få utslag som kliar, eller det är inte utslag utan den är rött och svullet men det kliar sjukt mycket och jag vet inte vad jag ska göra!! vågar inte gå till gynekologen och jag vill inte att mina föräldrar ska få reda på att jag har haft sex.. hjääälp!
tack på förhand / Jessica

Svar:
du kan ha fått en svamp infektion, det låter som det. Svamp infektionen har ingenting med sex att göra egentligen och det är absoult ingenting som är farligt alls men det är väldigt obehagligt! Du kan ha fått det på grund av massor av olika saker t ex intim rakning eller i samband med en pencillin kur. 3 av 4 kvinnor får någon gång under sitt liv en svampinfektion och en del kvinnor får det mer ofta.
Vad ska du göra?- du kan lägga på lite natrurell yoghurt för att stoppa klianded. det kan ju oxå vara tillfällig klåda för att du inte är van vid killens bakterier, vissa människor "tål" inte varandra första gången. men du bör avvakta och fortsätter det eller inte är bättre till imorgon så bör du uppsöka läkare för säkerhets skull om de skulle vara något annat och om du absolut inte vill göra det så finns det receptfria mediciner mot svamp på apoteket, pevaryl t ex. Då går det över efter högst 3 dagar. Det är absolut ingenting farligt och det är jätte vanligt så du behöver inte oroa dig!
Hoppas det var till någon hjälp!

Tack för frågan! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0